På gång

Här ser du vad som händer inom ramen för Skogsmuseets och till viss del Gammplatsens verksamhet.

Foto från berättarföreställningen om Flottarkungen Johan Fredriksson, framförd av Mikael Jakobsson.

17 juni 2017 till 1 oktober 2018

Utsikter - så långt ögat når

I Skogsmuseets nya utställning har utsikterna huvudrollen. Vi får veta hur utsikten blev ett semestermål och trycktes upp på vartenda vykort, hur utsikter haft praktisk användning i olika sammanhang. Vi kan ta del av hur resenärer, konstnärer och författare upplevde sin utsikt förr, men också se dagens utsikter som lämnats in till museet.

25 juni 2018 till 19 augusti 2018

Högsäsong på Gammplatsen

Här ser du vad som händer på området Gammplatsen, där Skogsmuseet ligger.

2 juli 2018 till 30 juli 2018

Guidning på Gammplatsen i juli

Följ med på en guidning på Gammplatsen! Varje måndag kl 14 under juli månad. För besökare (ej grupper) på Gammplatsen och Skogsmuseet i alla åldrar. Samling i Entréhuset. Ingår i entréavgiften.

3 juli 2018 till 31 juli 2018

Guidningar Skogsmuseet i juli

Följ med på en guidning i våra utställningar! Varje dag, tisdag-fredag kl 14, under juli månad. För besökare (ej grupper) på Gammplatsen och Skogsmuseet i alla åldrar. Samling i Huggarepokens reception. Ingår i entréavgiften.

11 augusti 2018 till 12 augusti 2018

Guidning: Med tallbark i fokus

Följ med på en guidning - ute och inne - som handlar om traditionen att skörda tallbark för att använda i matlagning. Samling kl 14 Skogsmuseet/Huggarepokens reception. Ingen föranmälan krävs.

18 augusti 2018

Skogens Dag 2018

Skogens Dag är en stark tradtion i Lycksele. Då bränns en tjärdal, skogsbranchen informerar, Lycksele-maskoten Lyllo dyker upp osv. Besökare i alla åldrar brukar trivas! Årets tema är En skog för alla. Landshövding Magdalena Andersson deltar.

7 september 2018 till 9 september 2018

Kulturarvsdagen 2018: Rötter i samisk kultur

Vi deltar i den nationella Kulturarvsdagen, som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Årets tema är ”Dela kulturarvet” där Skogsmuseet/projekt Vuarkká och Lycksele sameförening vill lyfta en traditionell samisk slöjdteknik - rotslöjd.