Gammal tall med nytt namn

18 juni 2020

År 2016 grävdes en 9 500 gammal och 12 meter lång tall upp i Lycksele. Tallen intresserar många, och kanske är den Lyckseles svar på kändisgranarna Old Tjikko i Dalarna och Old Rasmus i Jämtland? Nu har tallen, som ska bli en del av utställningen "Träden talar om oss", fått sitt namn! Utställningen planeras invigas i juni 2020.

Bo Wallin i Vännäs vann namntävlingen med ISTIDSTALLEN. Och för det får han ett Lyckselekort laddat med 1000 kr. Grattis!

Här kan du läsa senast numret av Företagarnas tidning, med mer information om tallen och projekt PINUS (sid 6-7).

Juryn bestod av: Rolf Zale, lektor Umeå universitet, Calle Franklin, ordförande i Företagarna, Björn Åström, VD Skogsmuseet och Anna-Maria Rautio, skogshistoriker och projektledare på Skogsmuseet.

Läs mer om tallen!

Artikel från 2016