Gott virke - träslag och egenskaper

9 januari 2019

GOTT VIRKE - TRÄSLAG OCH EGENSKAPER

Bengt Andersson brinner för en mångfald av träd ute i skogen och har tagit som sin livsuppgift att sprida kunskap om de olika träslagens egenskaper och funktioner. Under de senaste 30 åren har han drivit företaget Gott Virke som bl.a. producerar föremål av de 16 svenska trädslagen. Nu kommer Bengt, som är jägmästare från Skåne men också tredje generationen trähantverkare, till Lycksele för att berätta om en mångtusenårig kunskap och ett hållbart material. Han ställer också frågan om trä av god kvalitet ska tillåtas utkonkurreras av nya energislukande material för en billig penning?

Med sig från sin sitt snickeri i Laknäs utanför Tällberg har har han produkter som är till salu under kvällen; skärbrädor, ostbrickor, underlägg mm.

Välkommen att lyssna och ställa frågor.

Under kvällen presenteras också resultatet av namntävlingen Döp den gamla tallen.

Tid: Kl 18.30. OBS! Den här gången äger MedVetenskap rum på en ONSDAG.
Plats: Konferenslokalen Stubben på Skogsmuseet i Lycksele/Maskinepoken
Fri entré. Fika i pausen.

En del av seminarieserien MedVetenskap som arrangeras av Skogsmuseet, Lycksele sameförening och Lycksele Hembygdsgille, med bidrag från Kungliga Skytteanska samfundet.