Folk och Kultur i Eskilstuna

7 februari 2018 till 10 februari 2018

Folk och Kultur är ett nytt kulturpolitiskt konvent och en tribun för konst och kultur i hela Sverige. Första konventet äger rum 7 – 10 februari 2018 i Munktellstaden, Eskilstuna.
Skogsmuseet deltar på Utställartorget i Region Västerbottens monter, som har tema Urfolk och nationella minoriteter. Vi har packat med oss föremål, bildspel, böcker och broschyrer. Kom gärna och träffa oss och våra kollegor från bl.a. Västerbottens museum, Norrlandsoperan, Västerbottensteater, Länsbiblioteket, Film i Västerbotten, Region Västerbotten och Västerbottens läns hemslöjdsförening. Vi har alla har mycket att berätta och lyssnar gärna på dig.
Prova också vårt Västerbottens-quiz!

Onsdag kl 14.30 på scenen:
"Mádtuob rupttijde válttiet - Återbördande av samiska föremål och kvarlevor"
Mikael Jakobsson och Adriana Aurelius samtalar om den förestående återbegravningen av samiska kvarlevor i Likssjuo "Lycksele".
Se fler programpunkter i pdf-filen.

Här kan du läsa mer om Folk och Kultur.

Välkommen!

Välkommen till Västerbotten!